Kenny Belaey springt naar nieuwe Belgische titel in zonovergoten Middelkerke

Kenny Belaey (38) heeft in Middelkerke een nieuwe Belgische titel trial bike veroverd. Hij toonde zich in vijftien secties sterker dan Romain Leonard en zijn broer Wesley Belaey. Bij de vrouwen pakte Perrine Devahive de titel.

In schitterende weersomstandigheden vond het publiek zijn weg naar het Epernayplein in Middelkerke. Daar streden de trialbikers om hun Belgische tricolores. Op een parcours van vijf technische zones moesten de mannen en vrouwen drie keer hun behendigheid tonen.

Kenny Belaey toonde zich in Middelkerke andermaal de sterkste en kroonde zich tot Belgisch kampioen met 860 punten. Zijn jonge Waalse concurrent Romain Leonard bood nog weerstand, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven met 730 punten. Wesley Belaey (520 punten) sprong naar de bronzen medaille.

Bij de vrouwen stak de Waalse Perrine Devahive met kop en schouders boven de tegenstand uit.

Kenny Belaey:

“Ik heb op dit BK vandaag de twijfels kunnen wegwerken. Ik voelde dat ik ronde na ronde progressie maakte. Concurrent Romain heeft de laatste ronde heel sterk gereden. Ik pakte wat risico’s om extra te trainen. De fysiek zit goed, dus nu is het finetunen richting het wereldkampioenschap.”

“Ik zit nu op 75% van mijn mogelijkheden. Ik kamp nog met een jetlag van twee weken terug. Die moet er volledig uit en dan kan mijn niveau nog verbeteren.”

“De ambiance was de max hier in Middelkerke. De belangstelling en publieke opkomst was erg groot. Het bewijst dat trial aantrekkelijk is om naar te kijken. Bovendien motiveert me dit ook om na mijn carrière wedstrijden te blijven organiseren. Er zit muziek in trial.”

Op 8-9 januari vind in Middelkerke het Belgisch kampioenschap veldrijden plaats. De kers op de taart volgt op 26 juni 2022 met het BK wielrennen op de weg.

Belgische kampioenen trial 2021

Mannen: Kenny Belaey
Vrouwen: Perrine Devahive
U17: Kenzo Van Raepenbusch
U15: Ugo Theunissen
U13: Baptiste Servaty
U11: Alexis Theunissen
U9: Tim Colson